e-mail info@frankce.be     telefoon +32 472 92 50 71

Wat schrijft een freelance tekstschrijver?

Een freelance tekstschrijver of copywriter schrijft op zelfstandige basis wervende teksten voor ondernemers en organisaties. Meestal gaat het om commerciële teksten die een meerverkoop realiseren of klanten binden aan een bepaalde dienstverlener of specifiek merk/product.

Meer domeinen? Publieksvoorlichting: het informeren of sensibiliseren van een doelgroep. Behoort journalistiek ook tot het territorium van de tekstschrijver? Ja, al spreken we dan eerder van een (eind)redacteur.

Enkele pennenvruchten van de tekstschrijver:

Voor wie schrijft een zelfstandig copywriter?

De zelfstandige copywriter werkt voor starters en gevestigde ondernemingen uit verschillende sectoren, rechtstreeks of onrechtstreeks (via een reclame-, communicatie- of marketingbureau). Maar ook overheidsinstellingen of andere non-profitorganisaties doen vaak een beroep op hem.

Freelance tekstschrijver tarieven

Een freelancer bepaalt zijn eigen uurtarief: gemiddeld zo’n 30 tot 100 euro/u. In Nederland liggen de tarieven gemakkelijk 40 % hoger.

Copywriters die het voor minder doen? Opgelet, vaak gaat het om schoolverlaters of hobbyisten zonder ervaring. Echte professionals zijn op zijn minst zelfstandige in bijberoep en leven van hun pen. Je herkent ze aan hun ondernemingsnummer en website.

Als klant vraag je beter een offerte voor je project, want de ene copywriter schrijft sneller dan de andere. In die zin zegt een uurprijs weinig.

Ook een freelance tekstschrijver nodig? Vertel mij gerust over de inhoud van jouw project en ik geef je mijn actieplan en prijs.

Voordelen freelance tekstschrijver?

1. Flexibel:

Je huurt een tekstschrijver in voor een opdracht, eenmalig of op regelmatige basis. Dringt de tijd? Dan speelt hij kort op de bal. Freelancers fungeren ook als reddingsboei tijdens piekmomenten. Ze verzekeren zo de continuïteit of goede werking van je (marketing)afdeling.

2. Economisch:

Een freelance tekstschrijver geeft je een prijs per opdracht of uur. Voordeel? Je spaart loonkosten uit en bent verlost van de wettelijke verplichtingen van een werknemersstatuut.

3. Betrokken:

Een freelance tekstschrijver voelt zich meer betrokken bij een project omdat hij voor zichzelf werkt en rechtstreeks verantwoording aflegt. Hij maakt (of kraakt) zijn eigen naam en reputatie.

Ook een freelance tekstschrijver nodig? Vertel mij gerust over de inhoud van jouw project en ik geef je mijn actieplan en prijs.

Contacteer mij

Samenwerken?

fc
Bel of mail mij voor een verhelderende babbel over jouw project en/of voor een vrijblijvende offerte (inclusief actieplan).

Neem contact op