e-mail info@frankce.be     telefoon +32 472 92 50 71

Je wilt in de krant of op tv met je organisatie maar mist het budget voor een reclamecampagne? Dan rest je maar één opdracht: nieuws maken en een persbericht versturen. Maar komt je boodschap ook aan? Of valt ze in dovemansoren?

Journalisten ervaren almaar meer (tijds)druk en kiezen vaker voor hapklare brokken die ze snel doorworstelen. Bovendien lezen ze erg doelgericht en selectief. Je krijgt dus maar één kans. Reden genoeg om niets aan het toeval over te laten.

Tips voor doeltreffende persberichten

  • Denk goed na over de nieuwswaarde.
  • Schrijf een kop die meteen duidelijk maakt waarover het gaat.
  • Geef de essentie mee in de eerste alinea.
  • Hou het kort. Een persbericht past bij voorkeur op een A4.
  • Kies voor klare taal en actieve zinnen.
  • Hou het neutraal. (Gebruik geen turbo- of verkooptaal.)

Je verstuurt je bericht via e-mail, bij voorkeur naar personen in plaats van redacties. (Bijv. karel.verhoeven@standaard.be boven redactie@standaard.be)

Zet de titel in de onderwerpregel en plaats je persbericht in de mail zelf. (Word- of pdf-bijlagen zijn overbodig.) Denk ook aan beeldmateriaal: voorzie een link met downloads, kwestie van de bedrijfsserver te sparen.


Maillijsten of adressen?

Als copywriter schrijf ik. Bijvoorbeeld een persbericht dat het reptielenbrein van journalisten prikkelt en nieuws maakt. Daar ligt mijn expertise.

Geadresseerden? Maillijst gezocht? De snelste en duurste methode is een lijst kopen bij een van de aanbieders maar je bouwt veel beter zélf een lijst op. Een lange termijnproject, maar dan wel een dat loont.


Copywriter persbericht inhuren?

Bespaar jezelf een hoop twijfels, kopzorgen en werkuren. Tenzij je zelf ooit journalist was. In dat geval ken je de knepen van het vak. Als ex-journalist weet ik welke boodschap nieuwswaarde heeft en hoe ik die moet verwoorden.

Samenwerken?

fc
Bel of mail mij voor een verhelderende babbel over jouw project en/of voor een vrijblijvende offerte (inclusief actieplan).

Neem contact op