e-mail info@frankce.be     telefoon +32 472 92 50 71

Tarief freelance copywriter: wat krijg je voor welke prijs?

Het gemiddelde tarief van een freelance copywriter in ons land (B) bedraagt zo’n 50 euro per uur. Je vindt copywriters met een uurtarief van 20 euro en een enkeling claimt 100 euro per uur. Beginners schrijven vaak aan dumpingprijzen, ervaren vossen doen het voor een leefbaar loon. Je krijgt dan ook echt wat je betaalt. If you pay peanuts

Is hij dat waard? Ja, want een goede copywriter geeft jouw zaak een boost, realiseert een meerverkoop en levert nieuwe klanten op. (ROI) Je website of campagne staat of valt met de inhoud.

Kies je een copywriter op basis van zijn uurloon?

Niet echt, tenzij je hem/haar misschien per uur betaalt. En dan nog. Een uurtarief zegt weinig, want ervaren copywriters werken sneller dan beginners.

Tip: vraag een projectprijs in plaats van een uurtarief. Zo weet je op voorhand wat je betaalt.

Speelt je copywriter in 1e klasse of 3e provinciale?

De projectprijs geeft je zeker een indicatie. Vraagt je copywriter een habbekrats voor zijn diensten? Weet dan dat hij niet om werk verlegen zit of copywriting beschouwt als een hobby/bijverdienste. Aan jou de keuze …

Bepalend voor jouw offerte?

De ene opdracht is de andere niet. De offerte of factuur is afhankelijk van …

  • het tekstvolume
  • het bronmateriaal
  • de moeilijkheidsgraad

Marketing- of reclamebureau en op zoek naar een freelancer voor een lange termijnsamenwerking? Veel opdrachten op regelmatige basis?

Natuurlijk krijg je graag een (volume)korting, kwestie van jouw winstmarge als ondernemer/onderneming te vrijwaren. (Opgelet, we onderteken in dat geval wel een overeenkomst. Engagement en loyaliteit komt van twee kanten.)

Informeer naar de mogelijkheden


Tarieven bijkomende diensten

  • Vervoersonkosten voor verplaatsingen buiten Gent.
  • Briefings voor kleine opdrachten gebeuren meestal via mail, telefoon of Skype. Gratis.
    Spreken we af? Dan verschijnt de duur van ons gezellig samenzijn ook op de factuur.
  • Speciale aanleveringsvormen (html, php, …) resulteren in een toeslag.

Tarief freelance copywriter: de prijs voor jouw project

Mijn tarief? Vroeger koos ik voor transparantie op dat vlak. Vandaag stuur je mij een mailtje of bel je gewoon. Of je vraagt een offerte voor een concreet project. Sta ik te springen om eraan te beginnen? Dan krijg je gegarandeerd een scherp voorstel.

Tip: hoe meer details (lengte, moeilijkheidsgraad, verplaatsingen, …), hoe nauwkeuriger de offerte.

Samenwerken?

fc
Bel of mail mij voor een verhelderende babbel over jouw project en/of voor een vrijblijvende offerte (inclusief actieplan).

Neem contact op