e-mail info@frankce.be     telefoon +32 472 92 50 71

SEO copywriting trends 2022

Nieuw jaar, nieuwe trends. Voor de modetrends verwijzen we jou graag door naar Jani Kazaltzis, maar voor SEO copywriting-trends zit je hier goed. Niet dat er zoveel verandert, want het gaat vooral om bestaande trends die zich verder doorzetten. Autoriteit bijvoorbeeld.

Kortom, hoe zorg je ervoor dat jouw website naar boven knalt in Google dit jaar? Hoe pak je dat precies aan? Een overzichtje.

Sterke inhoud

Ook in 2022 draait het nog altijd om inhoud. Besteed dus voldoende aandacht aan je content. Concreet? Wees origineel, gedetailleerd en helder.

De laatste jaren verschuift de focus naar lengte (tenminste voor tekst). Meestal wordt voor een webpagina of blog een minimum van 500 woorden geadviseerd, soms zelfs 1.000 woorden. Maar quota zijn relatief. Als het onderwerp het toelaat heeft nuance zeker een meerwaarde en voordeel ten opzichte van de concurrentie. Al valt er altijd een lans te breken voor relevantie. Zeker sinds de B.E.R.T.-update houdt het algoritme van Google veel belang aan natuurlijke taal, spontaniteit en context (verbanden tussen woorden). Kortom, vermijd overacting.

Transparante structuur

Voor mensen is het handig als ze snel en makkelijk hun weg vinden op jouw website. Want wie surft, maakt haast. Daarom is een herkenbare paginastructuur zo belangrijk. Voeg ook zeker interne en externe links toe aan je teksten om de samenhang te bevorderen.

In 2022 worden gestructureerde data nog belangrijker. Concreet? Gebruik broodkruimels (of breadcrumbs) zodat bezoekers weten waar ze zich bevinden. Voeg een pagina met veelgestelde vragen toe, een sitemap en eventuele referenties of testimonials.

Lage laadsnelheid

Deze factor heeft weinig met copywriting te maken, maar hij verdient toch een vermelding. Waarom? Klanten of prospecten vragen wel eens om bestaande webcopy te optimaliseren, maar dan blijkt hun website in kwestie traag. Tergend traag. Trager dan de trein der traagheid.

Lange laadtijden hypothekeren de gebruikservaring. En een slechte user experience, dat vindt Google maar niets.

Zorg dat je laadtijd onder de twee seconden blijft, want een trage website jaagt jouw bezoekers weg. Hoe? Investeer in een betrouwbare hosting*, kies voor ‘lichte’ webcode en maak gebruik van een goede Caching-plugin. (Meer details bij jouw webmaster.)

*Deze link werd niet gesponsord.

AI + featured snippets

Artificiële intelligentie (AI) is al jaren aan een opmars bezig. Voor SEO betekent dat vooral het inspreken van zoekopdrachten, zeg maar voice search. Probeer daar zeker op in te spelen door vragen van mensen zo helder mogelijk te beantwoorden.

Mooiste voorbeeld zijn de featured snippets van Google. Je krijgt dan een kort antwoord op je vraag bovenaan in de zoekresultaten zonder dat je hoeft door te klikken. Maar het bekomen van een featured snippet valt moeilijk te manipuleren. Gebruik zeker de juiste zoekwoorden (ook in de titel) en schrijf concrete antwoorden.

Voorbeeld? Het antwoord op onderstaande vraag.

Nieuwste trend: passage ranking. Lijkt op featured snippets, maar ziet er net even anders uit. Google stelt immers zelf een fragment samen uit de tekst op je pagina.

Uitmuntende gebruikservaring

Op het gevaar af een open deur in te trappen: jawel, gebruikservaring blijft trending. Eigenlijk een classic, want ook hier gaat het om een evolutie die al jaren bezig is.

Wat betekent het in 2022?

Google beloont websites met een goede gebruikservaring. Als mensen langer op je website blijven, beïnvloedt dat je ranking positief.

Het aandeel zoekopdrachten met een smartphone blijft ondertussen stijgen. Zorg er dus zeker voor dat je website goed voor de dag komt op mobiele apparaten. Kwestie van een open deur in te trappen.

Tot slot: ook de opkomst van grafische content krijgt een vervolg in 2022. Afbeeldingen maken je ook vindbaar in Google Afbeeldingen, video’s scoren almaar beter in de zoekresultaten. En ze vergroten jouw geloofwaardigheid, tenminste als je het goed aanpakt.

Advies nodig voor jouw website? Beter scoren in Google met sterke content? Neem snel contact op voor een verhelderende babbel.

Vraag jouw gratis offerte
 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Gebruik gerust deze HTML tags en andere attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tips voor jouw project?

Vrijblijvend actieplan, gratis audit.

  • Copywriting op maat
  • Paginastructuur (informatie-architectuur)
  • Usability

Actieplan/audit bestellen