e-mail info@frankce.be     telefoon +32 472 92 50 71

De enige plicht die we tegenover de geschiedenis hebben, is haar te herschrijven.J. P. Sartre

Herschrijven is ook schrijven

Je waant jezelf de nieuwe Hemingway of Elsschot maar hoe zit het eigenlijk écht met de stijl, structuur en/of overtuiging van je tekst? En is hij nog wel up-to-date? Vraag het aan een pro.

Inhoudelijk

Je tekst deugt wel maar stamt uit een ander tijdperk. Hij heeft zijn vervaldatum overschreden, de inhoud is verouderd.

Oplossing: schrappen wat niet meer past en toevoegen wat nu van toepassing is. Helemaal mee.

Vormelijk

Zeker dat je tekst deugt? Spelling, zinsbouw, structuur, … En past hij wel bij je medium? Scoort hij ook in Google?

Oplossing: een volledig nieuwe tekst schrijven en een grondig zoektermenonderzoek voor webcopy.

Tabula rasa: zand erover

Eerlijk is eerlijk: soms is je tekst rijp voor de prullenmand.

In de praktijk is schrijven from scratch meestal een beter idee. De bestaande tekst doet dan gewoon dienst als als brontekst.

Waarom? Omdat die aanpak meer consistentie (tone of voice) garandeert.

ChatGPT herschrijven?

Veel ondernemers of onderneming ontdekten ondertussen het magische ChatGPT. Snel en goedkoop.

Helaas laat de stijl vaak (nog) te wensen over, zelfs als je gebruik maakt van een copywritingtool als Jaspr. Vraag je specifiek om een SEO webstekst, dan krijg je zelfs een kreng vol herhalingen. Keyword stuffing verleden tijd? Niet met de chatbot.

Tegenwoordig krijgt jouw copywriter wel eens de vraag om door ChatGPT geschreven webpagina’s of blogs te herschrijven en optimaliseren. Een slimme keuze? Niet helemaal, want het beste resultaat krijg je nog altijd als je jouw copywriter een tekst laat schrijven in plaats van herschrijven.

Dat herschrijven of redigeren van met ChatGPT-gegenereerde content doe ik weliswaar aan andere tarieven dan copywriting from scratch.  Informeer gerust naar de tarieven en werkwijze.

Je tekst laten herschrijven?

Een frisse kijk verricht vaak wonderen. Ik ga samen met jou op zoek naar de beste manier om je boodschap te verwoorden zodat ze je doelgroep verleidt.

Gaat het over webteksten? Webwriting of online copywriting vergt techniek en ervaring, want je schrijft voor mensenogen en monitoren. Bovendien wijzigt Google haar algoritme om de zoveel tijd met een passende update. (Bijv. Penguin, Mockingbird, …) Zorg dat je mee bent of schakel een expert in voor SEO webteksten.

Hoe zit je met jouw tekst? Op zoek naar de ongezouten mening van een professional?

Samenwerken?

fc
Bel of mail mij voor een verhelderende babbel over jouw project en/of voor een vrijblijvende offerte (inclusief actieplan).

Neem contact op