e-mail info@frankce.be     telefoon +32 472 92 50 71

Webcopywriting trends 2014

Nieuw jaar … gelukkig nieuwjaar! In 2014 ziet mijn takenpakket als webcopywriter er weer wat anders uit, want het web staat nooit stil. Stop die trein, want we kijken even vooruit.

Wat zijn de trends in online copywriting voor 2014?

6 trends webcopywriting in 2014

1. De inflatie van SEO zet zich door

De hoogdagen van SEO-goeroes zijn geteld. Wie in 2014 zijn teksten nog vol keywords durft te proppen, loopt hopeloos achter. Optimaliseren betekent sinds de Hummingbird-update van Google precisiewerk: 1 relevante zoekterm op een paar strategische plaatsen maar vooral waardevolle content. Wat ons meteen bij punt 2 brengt …

2. Focus op (specialistische) inhoud

Schrijf kwalitatieve content over niche-onderwerpen voor mensen zodat die gedeeld wordt op sociale media. Ontwikkel jezelf tot een krak in je vak, toon je expertise, hou de vinger aan de pols. Kortom, content is meer dan ooit king. Met of zonder dotatie.

3. Storytelling: merken met persoonlijkheid

Storytelling zit weer in de lift in 2014. Terug van nooit weggeweest, maar verhalen krijgen meer dan ooit de aandacht van mensen. Bovendien is het een ideale techniek om je merk of organisatie een menselijk gezicht te geven. Dus het advies luidt: vertel erop los, verras je lezer, kluister hem of haar aan je monitor.

4. Meer vraag naar social media-copywriters

De tijd waarin geoptimaliseerde webpagina’s volstonden om klanten te werven, ligt definitief achter ons. Sociale media winnen ook in 2014 nog aan belang. Grote bedrijven besteden hun online of inbound marketing al lang uit aan specialisten, intern of extern. In 2014 zien ook KMO’s het belang van een doordachte sociale mediastrategie in en gaan ze op zoek naar externe experts. Lange termijncopywriters in plaats van tekstschrijvers die je maar 1 of 2 keer inhuurt.

5. Dynamische content wordt een must

Al wie niet blogt, is gezien.  Maar blogs alleen volstaan in sommige sectoren al lang niet meer. Video’s, infographics, e-books, … Ondernemers en bedrijven spitsen hun marketing nog meer toe op het aanbieden van nuttige content voor hun (kandidaat-)klanten. En daarom stijgt ook de vraag naar veelzijdige copywriters die snel en doelgericht een boodschap kunnen verwoorden.

6. Webteksten in meerdere talen

Meer en meer ondernemers in ons land (B) vragen webteksten in 2 of meer talen. In het laatste kwartaal van vorig jaar vroeg zowat de helft van mijn opdrachtgevers ook een Franse of Engelse vertaling. De trend lijkt zich voorlopig ook in 2014 door te zetten.

Ter info: de vertaling van Nederlandse bronteksten besteed ik uit aan een vertaler. Opgelet: zorg ervoor dat je brontekst altijd door een native speaker wordt geschreven. Of met andere woorden: spreekt je doelgroep vooral Engels, dan zoek je best een Engelstalige copywriter.

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet weergegeven.

Gebruik gerust deze HTML tags en andere attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tips voor jouw project?

Vrijblijvend actieplan, gratis audit.

  • Copywriting op maat
  • Paginastructuur (informatie-architectuur)
  • Usability

Actieplan/audit bestellen